De vijf meest gestelde vragen en antwoorden over het Coronavirus

Het Coronavirus is tot een internationale gezondheidscrisis verklaard. Het houdt iedereen bezig en daarom hierbij antwoord op de 5 meest gestelde vragen. Voor andere vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen:

  1. Kan ik besmet worden door mijn huisdier?

Nee, op dit moment geeft het RIVM aan dat het virus niet van dier naar mens kan worden  overgedragen. Coronavirussen komen bij veel diersoorten voor, maar dat zijn andere types dan  COVID-19, de variant die nu heerst. We houden wel een slag om de arm; dit is een nieuwe versie van het Coronavirus. Het wordt continu onderzocht en getest en we weten nog niet alles over het virus.

Het is overigens wel verstandig om hygiënisch met dieren om te gaan: laat u niet in het gezicht likken en was regelmatig uw handen met zeep.

  • Er is toch wel een hond besmet met Corona?

Het klopt dat er een hond licht positief werd getest in Hong Kong. Deze hond heeft echter geen symptomen en er zijn geen aanwijzingen dat hij het virus zelf verder kan verspreiden. Wellicht is de hond in contact geweest met het virus door ergens aan te snuffelen en werden zo virusdeeltjes in de neus gevonden.

  • Kan ik besmet worden door vlees te eten?

Nee, het RIVM gaat er vanuit dat dat niet kan. Coronavirussen blijven niet in leven en kunnen niet vermeerderen in voedsel.

  • Wat gebeurt er met mijn huisdier als ik in quarantaine moet?

Honden, katten en andere huisdieren hoeven niet in quarantaine. Katten mogen dus gewoon naar buiten. Omdat het uitlaten van honden niet toegestaan is, denken wij dat het beter is om de hond ergens te laten logeren.

  • Kan ik nog wel naar Dierenarts De Laak Vathorst gaan de komende weken?

Als u zich niet lekker voelt dan raden wij u aan de afspraak te verzetten. Als dit niet gaat omdat uw dier zorg nodig heeft probeer dan iemand anders te regelen om met uw dier te komen. Als u zich goed voelt kunt u gewoon bij ons langs komen. Wij zorgen er voor dat wij zoals altijd op afspraak werken. Zo voorkomen wij een volle wachtkamer. Verder houden wij ons aan het schoonmaakprotocol, waarbij wij tussen de patiënten door regelmatig ontsmetten.