‘Dierenartsen rekenen vaak absurde bedragen’

Dierenartsen onder vuur vanwege tarieven

‘Dierenartsen rekenen vaak absurde bedragen’, met deze kop opende het Algemeen Dagblad vandaag. Het is niet de eerste, maar ook zeker niet de laatste keer dat dierenartsen onder vuur liggen.

Niet geheel onterecht, want er zijn voldoende collegae onder ons die er werkelijk een potje van maken, maar het is onterecht om alle dierenartsen over een kam te scheren!

Het zou goed zijn als de landelijke pers eens een kijkje achter de schermen zou nemen bij de diverse praktijken in plaats van alleen maar te focussen op prijslijsten.

De praktijken die nu op een nieuwe vergelijkingssite voor tarieven van dierenartsen sieren met de laagste tarieven, zouden in veel gevallen geen schijn van kans maken als zij aan de tand zouden worden gevoeld.

Stel de juiste vragen

  • Hoe is het met de inrichting van hun praktijk gesteld?
  • Welke protocollen volgen zij?
  • Welke narcosemiddelen worden er gebruikt en hoe is de monitoring tijdens operaties?
  • Is de benodigde apparatuur aanwezig en wordt deze goed onderhouden en gecontroleerd?
  • Hoe is het met de veterinaire nascholing en parate kennis van deze dierenartsen en hun medewerkers gesteld?

Dierenartsen die hun zaken goed voor elkaar hebben zouden zich beter moeten profileren. De klant wordt immers verteld dat iedere dierenarts bij dezelfde universiteit is afgestudeerd en dat daarmee de kwaliteit van verschillende dierenartsen vergelijkbaar is. Niets is minder waar, maar zonder de juiste informatie kies je als klant / eigenaar dan vanzelfsprekend voor de goedkoopste dierenarts!

Deze tekst is afkomstig van VetVisuals, wij sluiten ons er volkomen bij aan.

Adviesbrief criteria voor het kiezen van een goede dierenartspraktijk

In bovenstaande link vindt u een adviesbrief met tips, waar u op zou moeten letten bij het zoeken van een dierenarts voor uw huisdier.

Dierenartsen rekenen vaak absurde bedragen