Buiten openingstijden en spoed

Met spoed een dierenarts nodig buiten openingstijden:

Indien uw dier buiten reguliere openingstijden met spoed een dierenarts nodig heeft verwijzen wij normaal naar de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden-Nederland (SGMN) te Utrecht.

Het adres van de Spoedkliniek:

Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden-Nederland (SGMN)

  • Universiteitsterrein De Uithof
  • Universiteitskliniek Ā voor Gezelschapsdieren
  • Yalelaan 108,Ā 3584 CM Utrecht
  • Telefoonnummer: 0900 – 222 3000


Grotere kaart weergeven

Route:

Indien u met de auto gaat:

Vanaf De Laak praktijk voor gezelschapsdieren in Vathorst, AmersfoortĀ naar de Spoedkliniek in Utrecht is het ongeveer 23 minuten rijden. U vindt de Spoedkliniek op het universiteitsterrein De Uithof vlakbij het Academisch Ziekenhuis (UMC Utrecht).Ā Als u de borden ā€˜Diergeneeskundeā€™ volgt dan komt u op de Yalelaan, waar de kliniek is aangegeven met het bord ā€˜PatiĆ«nten Gezelschapsdierenā€™.Ā Helaas wijken bijna alle navigatiesystemen af als u het adres Yalelaan met huisnummer 108 invoert. In de meeste gevallen zal het systeem al bij Yalelaan huisnummer 1 aangeven dat ā€˜de bestemming bereikt isā€™. Rij dan iets verder door, totdat u de gele borden met ā€˜PatiĆ«nten Gezelschapsdierenā€™ tegenkomt.

Geen eigen vervoer?Ā 

Heeft u geen vervoer, dan kunt u de Dierenambulance Amersfoort e.o. bellen:Ā 144Ā ofĀ 06-54337407.Ā De medewerkers vervoeren u en uw huisdier dan naar de Spoedkliniek in Utrecht. Hier zijn kosten aan verbonden.

Spoedgeval buiten openingstijden, en dan?

Wanneer u contact met ons opneemt buiten openingstijden verwijzen wij naar de Spoedkliniek. U krijgt via het antwoordapparaat een telefoonnummer, met het verzoek om met de Spoedkliniek contact op te nemen. U krijgt vervolgens een paraveterinair aan de telefoon. Hij of zij zal de ernst van de klachten zo goed mogelijk inschatten en in overleg met u advies geven of een afspraak met u inplannen in Utrecht.Ā Bij de Spoedkliniek is een volledig team aanwezig voor spoedeisende hulp, behandeling en verzorging van uw huisdier.

Kan mijn dier meteen geholpen worden op de Spoedkliniek?

Omdat spoedgevallen niet altijd kunnen wachten kan het voorkomen dat u onverhoopt wat langer moet wachten dan gepland, wanneer er een dier aangeboden wordt dat ernstiger ziek is dan uw huisdier.

Handig om mee te nemen naar de Spoedkliniek.

Wanneer uw huisdier reeds onder behandeling is, neem indien mogelijk, informatie over de behandeling en voorgeschreven medicatie mee bij uw bezoek aan de Spoedkliniek.

Wat kost de Spoedkliniek?

De kosten voor spoedeisende hulp zijn hoger dan u gewend bent. Dit komt vooral doordat er in de Spoedkliniek continu personeel aanwezig is.

Na onderzoek en behandeling op de Spoedkliniek

Er zal er altijd een uitgebreid verslag van het bezoek aan ons verzonden worden.

Voor meer informatie klik op:Ā Spoedkliniek