Afgelopen week was het feest in de praktijk. Dit omdat wij 1 september precies 1 jaar bestonden. Hieronder staan de nummers die een prijs hebben gewonnen met de badeendjes loting, gefeliciteerd! Je kan de prijs aankomende week komen ophalen en indien je de fotoshoot heb gewonnen, neem dan even contact met ons op!
Er is in de provincie Gelderland en omgeving kattenziekte gesignaleerd. Kattenziekte is zeer besmettelijk en dodelijk voor katten die hier niet voor zijn gevaccineerd.
Symptomen van de kattenziekte zijn braken en diarree, maar het is ook mogelijk dat de kat overlijdt zonder vooraf symptomen te hebben. De ziekte wordt voornamelijk overgedragen via ontlasting en vlooien, maar kan ook via uw schoenen uw huis binnenkomen.
Wij adviseren dan ook om ook binnenkatten te vaccineren tegen kattenziekte!
Als uw kat volgens schema gevaccineerd wordt, dan hoeft u zich geen zorgen te maken.
Twijfelt u of de vaccinaties van uw kat nog up to date zijn? Of is uw kat (nog) niet gevaccineerd? Bel dan even voor overleg.
Dierenarts de Laak Vathorst en De Perfecte Kat gaan samenwerken!
Even voorstellen: Mijn naam is Desiree en ik ben nu 4 jaar kattentrimster, waarvan 2 jaar fulltime. Ik werk volgens de vachtvriendelijke trimmethode. Dit betekent dat ik alleen de eventuele vervilte en klittende vacht uitkam of wegscheer. De rest van de vacht kam ik door. Ontwollen, wassen of werken met scherpe materialen wordt niet gedaan.
Trimmen gebeurt zo katvriendelijk mogelijk. Dus er wordt zo
min mogelijk dwang gebruikt. Katten worden niet vastgezet of geforceerd. 90%
van de katten kan namelijk prima getrimd worden op een vriendelijke en
stressvrije manier.
Mocht een kat echt niet willen meewerken en een trimbehandeling nodig hebben, dan is trimmen onder een korte sedatie mogelijk bij Dierenarts de Laak Vathorst. Daarnaast kun je de trimbehandeling combineren met bijvoorbeeld een vaccinatie of jaarlijkse gezondheidscheck.
Ik ben hier eens per maand aanwezig. Wil je een afspraak
maken? Neem dan contact op via email: info@perfectekat.nl
of bel/app naar: 0651691752
Ik ben helaas slecht telefonisch bereikbaar, dus spreek
gerust mijn voicemail in. Met een Appje of mailtje kan ik je vaak sneller te
woord staan.
Lees hier waarom plukken en het ontwollen van de kattenvacht
niet aan te raden is:
Jaarlijkse vaccinatie, incl. consult van uw hond of kat.
Wat kost het inenten van uw huisdier?
De prijs van vaccinatie van uw hond of kat is bij ons 55,-.
Tijdens het bezoek krijgt uw hond een volledige checkup: wij voeren een uitgebreid klinisch onderzoek uit, knippen indien nodig nagels of behandelen anaalklieren. Daarnaast is er tijd om uw vragen te behandelen.
Een extra vaccinatie (tegen b.v. Kennelhoest voor de hond of Bordetella voor de kat) kost € 30,-.
Vaccinatie voor Rabiës kost bij ons €55,- (ook als extra vaccinatie).
Geen wachttijden, omdat wij op afspraak werken. Wij plannen ruim de tijd voor u en uw dier.
Afgelopen week hebben we al twee honden gehad die met de brandharen van deze rupsen in aanraking zijn gekomen. Laat je hond niet in de buurt van de nesten komen.
Rocky de Jack Russell Terriër heeft vanmiddag met zijn gezicht in de rupsen gezeten, zijn snuit is helemaal gezwollen.
Artikel in krant
Inmiddels heeft het AD Amersfoortse Courant ook een artikel geschreven over de gevaren van de eikenprocessierups naar aanleiding van de avonturen van Rocky. Klik hier voor het volledige artikel.
Processie
Een filmpje van processierupsen die uit eten gaan. Keurig, achter elkaar in een rij.Zaterdag 22 juni 2019 AD Amersfoortse Courant door Rachel van Kommer.
Er komt een totaalverbod op elektronische halsbanden voor honden. Ook gekwalificeerde trainers mogen de halsband, waarmee stroomstootjes kunnen worden toegediend, na 1 juli 2020 niet meer gebruiken.
Boete
Wie dat toch doet, riskeert een hoge boete wegens dierenmishandeling. Die kan oplopen tot ruim 20.000 euro. Ook kan de rechter een celstraf van maximaal drie jaar opleggen.
Ingangsdatum
Het verbod had 1 januari van dit jaar moeten ingaan. Dat is niet gebeurd, omdat het ministerie toch tot de conclusie kwam dat er een totaalverbod moest komen. Eerst was het idee dat honden er vooral last van zouden hebben bij ondeskundig gebruik van de stroomband, en niet als een ervaren trainer de band gebruikt. Dat klopt niet, zeggen deskundigen.
Vanaf 1 juli 2020 mogen electrische halsbanden bij honden niet meer gebruikt worden in Nederland.