Winnaar van de badeentjes loting!

Afgelopen week was het feest in de praktijk. Dit omdat wij 1 september precies 1 jaar bestonden. Hieronder staan de nummers die een prijs hebben gewonnen met de badeendjes loting, gefeliciteerd! Je kan de prijs aankomende week komen ophalen en indien je de fotoshoot heb gewonnen, neem dan even contact met ons op!

Badeendje 21: Fotoshoot van jouw dier door www.hadewychveys.nl.

Badeendje 13: Goodybag met onder andere zak voer voor winnaar

Badeendje 43: Cadeaubon van 25 euro van Dierenspeciaalzaak Maxime

Kattenziekte

Er is in de provincie Gelderland en omgeving kattenziekte gesignaleerd. Kattenziekte is zeer besmettelijk en dodelijk voor katten die hier niet voor zijn gevaccineerd.

Symptomen van de kattenziekte zijn braken en diarree, maar het is ook mogelijk dat de kat overlijdt zonder vooraf symptomen te hebben. De ziekte wordt voornamelijk overgedragen via ontlasting en vlooien, maar kan ook via uw schoenen uw huis binnenkomen.

Wij adviseren dan ook om ook binnenkatten te vaccineren tegen kattenziekte!

Als uw kat volgens schema gevaccineerd wordt, dan hoeft u zich geen zorgen te maken.

Twijfelt u of de vaccinaties van uw kat nog up to date zijn? Of is uw kat (nog) niet gevaccineerd? Bel dan even voor overleg.

Dierenarts De Laak Vathorst treft maatregelen m.b.t. Coronavirus

Wij blijven de zorg leveren die u van ons gewend bent. U kunt afspraken blijven maken voor consulten en operaties. Hygiëne heeft bij ons altijd de hoogste prioriteit en deze hebben wij nu uitgebreid met de volgende maatregelen:

Wat doen wij als praktijk:

 • Wij desinfecteren alle contactpunten na ieder consult. Wij dragen beschermende kleding.
 • Wij bieden u ook de mogelijkheid om uw handen te desinfecteren en hebben daarvoor producten klaar staan in onze wachtkamer.
 • Wij werken op afspraak en houden extra ruimte tussen de afspraken om ondertussen te kunnen ontsmetten en een lege wachtkamer te hebben.
 • Wij houden gepaste afstand. Daarom nemen wij het liefst uw huisdier van u over in de wachtkamer en behandelen wij op afstand uw dier. Indien de omstandigheden dit niet toelaten, kunt u op anderhalve meter afstand in de spreekkamer plaats nemen.

Wij bieden met ingang van vandaag de volgende extra service aan:

 • De komende weken zijn wij zelf 24-7 bereikbaar voor spoed via ons reguliere telefoonnummer: 033-2850623. Wij willen de spoed zelf opvangen om het reizen met uw huisdier te beperken en in overleg met u te bepalen of het nodig is om door te verwijzen naar een specialist.
 • Ruimere openingstijden (via telefonische afspraak) zodat het mogelijk is om (naast zorg voor uw kinderen) ook samen met ons de zorg voor de huisdieren vorm te geven.
 • Indien u niet naar de praktijk kunt komen en uw huisdier (met spoed) zorg nodig heeft wat niet kan wachten. Bieden wij gratis haal- en brengservice binnen Vathorst.

En wij vragen van u:

 • Heeft u griepsymptomen, ( verkoudheid, koorts, hoesten) dan vragen wij u om niet naar de praktijk te komen.
 • Bestel voeding of medicatie op voorhand via de telefoon, dan zetten wij alles al klaar om het bezoek aan de praktijk zo kort mogelijk te houden.
 • Kom indien mogelijk met 1 persoon per dier.
 • Betalingen graag per pin.

De vier meest gestelde vragen en antwoorden over het Coronavirus

Het Coronavirus is tot een internationale gezondheidscrisis verklaard. Het houdt iedereen bezig en daarom hierbij antwoord op de 4 meest gestelde vragen. Voor andere vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen:

 1. Kan ik besmet worden door mijn huisdier?

Er zijn enkele gevallen bekend van katten en honden die besmet zijn geraakt met het nieuwe Coronavirus. De katten werden ziek, de honden niet. Het RIVM geeft aan dat als een kat wel besmet is maar geen ziekteverschijnselen heeft, is de kat niet besmettelijk. De kans dat een zieke kat met COVID-19 een mens kan besmetten is ook heel klein. En op dit moment veel kleiner dan de kans dat mensen elkaar besmetten. Honden kunnen besmet raken met het nieuwe Coronavirus maar zij lijken er niet ziek van te worden. Een hond kan waarschijnlijk het virus niet overbrengen naar een andere hond.  Er zijn geen aanwijzingen dat een hond die besmet is met het nieuwe Coronavirus het aan een mens kan overdragen.

Het is overigens wel verstandig om hygiënisch met dieren om te gaan: laat u niet in het gezicht likken en was regelmatig uw handen met zeep.

 • Kan ik besmet worden door vlees te eten?

Nee, het RIVM gaat er vanuit dat dat niet kan. Coronavirussen blijven niet in leven en kunnen niet vermeerderen in voedsel.

 • Wat gebeurt er met mijn huisdier als ik in quarantaine moet?

Honden, katten en andere huisdieren hoeven niet in quarantaine. Indien u of een huisgenoot van u besmet is met Corona, raden wij u aan om uw kat binnen te houden. Omdat het uitlaten van honden niet toegestaan is, denken wij dat het beter is om de hond ergens te laten logeren.

 • Kan ik nog wel naar Dierenarts De Laak Vathorst gaan de komende weken?

Als u zich niet lekker voelt dan raden wij u aan de afspraak te verzetten. Als dit niet gaat omdat uw dier zorg nodig heeft probeer dan iemand anders te regelen om met uw dier te komen. Als u zich goed voelt kunt u gewoon bij ons langs komen. Wij zorgen er voor dat wij zoals altijd op afspraak werken. Zo voorkomen wij een volle wachtkamer. Verder houden wij ons aan het schoonmaakprotocol, waarbij wij tussen de patiënten door regelmatig ontsmetten. Ook houden wij ten alle tijden anderhalve meter afstand.

Samenwerking Dierenarts de Laak Vathorst met De Perfecte Kat.

Dierenarts de Laak Vathorst en De Perfecte Kat gaan samenwerken!

Even voorstellen:
Mijn naam is Desiree en ik ben nu 4 jaar kattentrimster, waarvan 2 jaar fulltime. Ik werk volgens de vachtvriendelijke trimmethode. Dit betekent dat ik alleen de eventuele vervilte en klittende vacht uitkam of wegscheer. De rest van de vacht kam ik door. Ontwollen, wassen of werken met scherpe materialen wordt niet gedaan. 

Trimmen gebeurt zo katvriendelijk mogelijk. Dus er wordt zo min mogelijk dwang gebruikt. Katten worden niet vastgezet of geforceerd. 90% van de katten kan namelijk prima getrimd worden op een vriendelijke en stressvrije manier. 

Mocht een kat echt niet willen meewerken en een trimbehandeling nodig hebben, dan is trimmen onder een korte sedatie mogelijk bij Dierenarts de Laak Vathorst. Daarnaast kun je de trimbehandeling combineren met bijvoorbeeld een vaccinatie of jaarlijkse gezondheidscheck. 

Ik ben hier eens per maand aanwezig. Wil je een afspraak maken? Neem dan contact op via email: info@perfectekat.nl of bel/app naar: 0651691752

Ik ben helaas slecht telefonisch bereikbaar, dus spreek gerust mijn voicemail in. Met een Appje of mailtje kan ik je vaak sneller te woord staan. 

Lees hier waarom plukken en het ontwollen van de kattenvacht niet aan te raden is:

En lees hier wat een vachtvriendelijke trimmethode inhoudt:

Wil je de vachtvriendelijke kammen voor jouw kat aanschaffen? Die shop je hier:

Met vriendelijke groet,

Desiree de Rue

PerfecteKat.nl

info@perfectekat.nl

06-51691752

Kvk 65424603

Like op Facebook en laat hier gerust jouw recensie achter

Budget en Standaard Vaccinatie

STANDAARD (€ 45,-) en BUDGET (€27,50)

Jaarlijkse vaccinatie, incl. consult van uw hond of kat.

Wat kost het inenten van uw huisdier? U heeft de keuze voor uw huisdier.

Budget:

Elke woensdag organiseren wij tussen 14:00 uur en 16:00 uur wij een prik voor een prik uur: Uw dier wordt dan gevaccineerd voor 27,50, waarbij we alleen een kort onderzoek uitvoeren en vaccineren. Dit gaat op afspraak. Geef duidelijk aan bij het maken van een afspraak, dat het om een budgetvaccinatie gaat.

Standaard:

De prijs van de normale vaccinatie van uw hond of kat is bij ons 45,-.
Tijdens het bezoek krijgt uw hond een volledige checkup: wij voeren een uitgebreid klinisch onderzoek uit, knippen indien nodig nagels of behandelen anaalklieren. Daarnaast is er tijd om uw vragen te behandelen.

Een extra vaccinatie (tegen b.v. Rabiës of Besmettelijke Hondenhoest voor de hond of Bordetella voor de kat) kost € 27,50.

Geen wachttijden, omdat wij op afspraak werken. Wij plannen ruim de tijd voor u en uw dier.

Klik op deze link voor alle tarieven | Prijslijst.

Vaccinatie konijn

Bekijk ook

Chippen exclusief en inclusief registratie
Vaccicheck titerbepaling

Annette Bogtstra dierenarts

Wij stellen u voor

Ik ben Annette Bogtstra, ruim 45 jaar dierengek en nu al bijna 20 jaar bevlogen dierenarts.

Ik ben trots dat Monique haar praktijk aan mij toevertrouwt.

Ik heb veel zin om aan de slag te gaan en hoop jullie te ontmoeten!

Annette Bogtstra dierenarts
Dierenarts Annette Bogtstra

Eikenprocessierupsen

Afgelopen week hebben we al twee honden gehad die met de brandharen van deze rupsen in aanraking zijn gekomen. Laat je hond niet in de buurt van de nesten komen. 

Rocky de Jack Russell Terriër heeft vanmiddag met zijn gezicht in de rupsen gezeten, zijn snuit is helemaal gezwollen.

Artikel in krant

Inmiddels heeft het AD Amersfoortse Courant ook een artikel geschreven over de gevaren van de eikenprocessierups naar aanleiding van de avonturen van Rocky. Klik hier voor het volledige artikel.

Processie

Een filmpje van processierupsen die uit eten gaan. Keurig, achter elkaar in een rij.
Zaterdag 22 juni 2019 AD Amersfoortse Courant door Rachel van Kommer.

Bacterie Brucella canis aangetroffen bij in Nederland geboren honden

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de bacterie Brucella canis aangetroffen.

Rusland

Uit De Volkskrant van 9 mei 2019.

Chihuahua pups

4 pups, nu 9 weken oud. Op de röntgenfoto zaten ze nog in de buik van mama.

Vandaag voor de 9 weken leeftijd enting tegen Parvo en Weil en Besmettelijke Hondenhoest. So cute!
Hoeveel pups tel je? Het waren er 5. helaas is er 1 dood geboren.
De vruchtblaas van de eerst geboren pup.
Nog nat, maar gezond ter wereld!
1 2 3 16