Tip: vertel het met beeld

Daar sta je dan met je dier bij de dierenarts
  • Uw dier heeft aanvalsgewijs verschijnselen die zorgen baren, maar uitgerekend nu laat uw dier de klachten niet zien.
  • Sommige dieren zijn zo onder de indruk van een bezoek aan de dierenarts, dat ze plots hun klachten veel minder laten zien. Ik noem dit het ‘tandartsfenomeen’; onze kiespijn lijkt ook minder erg in de wachtkamer van de tandarts. Speciaal katten zijn meesters in het onderdrukken van hun klachten. Als solitair levende dieren zullen ze hun zwakte minder laten zien, er zijn immers geen groepsgenoten om op terug te vallen.
  • Soms is het moeilijk uit te drukken in woorden, wat u bij uw dier gemerkt of gezien hebt.
Tip | Advies

Een foto of filmopname kan waardevolle informatie geven, zodat een aandoening eerder kan worden herkend.

Om het stellen van een diagnose gemakkelijker te maken zou u een foto of een filmpje kunnen maken over de klachten of verschijnselen van uw dier.

Het is niet de bedoeling dat u een complete speelfilm over de ziekte van uw dier maakt. U kunt altijd met ons overleggen, wanneer en hoe de opnames aangeleverd moeten worden.

Bull terriër Angel had na het eten verschijnselen die moeilijk uit te leggen waren. De eigenaar heeft een filmopname van de ‘aanval’ gemaakt. De opname is met een normale snelheid opgenomen.

 

Voor de (mp4) opname, van de aanvalsgewijze verschijnselen van bullterriër Angel, gemaakt door de eigenaar klikt u hier.