Wie wij zijn

Drs. M.S.H.M. (Monique) Jacobs, dierenarts 

registratienummer: 80683 diergeneeskunderegister

Mijn naam is Monique Jacobs. In mijn vrije tijd  knuffel ik mijn Abessijnse katten, roei ik op de sportschool, of bereid ik een heerlijk maal.

Na een jeugd vol honden, katten en paarden, in het Noord-Limburgse dorp Milsbeek, ben ik mijn studie diergeneeskunde in Gent, België begonnen. Ik heb daar mijn ‘kandidaats’ met onderscheiding behaald. Vervolgens heb ik mijn studie in Nederland afgerond en ben in 1992 als dierenarts afgestudeerd in Utrecht.

Na mijn afstuderen heb ik de eerste jaren gewerkt bij de Spoedkliniek voor Dieren in Amsterdam. Ik leerde snel beslissingen nemen en omgaan met dieren en mensen in stressvolle situaties.

In 1996 heb ik in Velsen-Zuid samen met een collega een gezelschapsdierenpraktijk overgenomen. Het terugkerende contact met de dieren en hun eigenaren en de diergeneeskundige begeleiding van het dierenasiel, behoorde daarbij tot mijn grootste uitdagingen. Helaas heb ik vanwege omstandigheden in 2006 afstand gedaan van mijn praktijk. Ik ben toen verhuisd naar Amersfoort.

In de afgelopen jaren heb ik als waarnemend dierenarts in verschillende praktijken in het midden van het land gewerkt.

In september 2012, ben ik weer een eigen dierenartspraktijk begonnen. Ditmaal in Vathorst, Amersfoort. Het zit nu eenmaal in de aard van het beestje.

Dierenarts Dierenkliniek Amersfoort Lieve Zorgzame Dierenarts met veel aandacht voor honden en katten
Dierenarts Monique Jacobs in de behandelkamer van Dierenarts De Laak dierenkliniek in Vathorst Amersfoort.

 

M. (Maxime) Wind, paraveterinair dierenartsassistent

registratienummer: 662036 diergeneeskunderegister

Ik ben Maxime Wind. Ik ben geboren in Amersfoort. Via Harderwijk en Cuijk ben ik in januari 2011 terecht gekomen in Hilversum, waar ik nu samen met mijn twee Britse langhaar katers woon. Als ik niet hoef te werken lees ik graag een boek, met mijn katers op schoot. In de winter ga ik het liefst snowboarden, in de zomer vind ik het leuk om met vrienden ‘de stad in’ te gaan. Ik ben opgegroeid met twee vrolijke golden retrievers.

Nadat ik de HAVO heb afgerond heb ik enige tijd gestudeerd aan de HLO (Hoger Laboratorium Onderwijs) te Nijmegen. Daarna was ik administratief medewerker.

In september 2008 ben ik op het Groenhorst College in Barneveld begonnen aan de opleiding tot paraveterinair dierenartsassistent. Tijdens de opleiding heb ik verschillende stages gelopen, waarbij ik veel geleerd heb. In juni 2010 heb ik mijn diploma behaald.

Kort hierna ben ik aangenomen bij een dierenartspraktijk in hartje Hilversum. De afgelopen twee jaar heb ik daar met veel plezier als allround paraveterinair gewerkt.

‘De Laak’ was voor mij een nieuwe uitdaging. Sinds 3 september 2012 sta ik als rechterhand van dierenarts Monique Jacobs klaar voor de dieren en hun eigenaren. Ik doe dit met enorm veel plezier.

Wie wij zijn | paraveterinair Maxime Wind | Dierenarts De Laak | Dierenkliniek in Vathorst | www.dierenartsdelaak.nl
Paraveterinair Maxime Wind met haar Brits Langhaar kater Woezel.

Meer over ‘wie wij zijn’

Klik op deze link voor een YouTube-filmpje.

Medewerkers, dierenarts, assistente bij Dierenarts De Laak dierenkliniek in Amersfoort Vathorst
Paraveterinair Maxime Wind & Dierenarts Monique Jacobs medewerkers Dierenarts De Laak dierenkliniek in Vathorst Amersfoort.